Brons

Gieterij en groothandel

Sinds 1974 handelt Maatmetaal in bronzen staven, bussen en blokken. Vanaf 1987 giet Maatmetaal zelf bronzen bussen centrifugaal. Met moderne elektrische inductie-smeltovens en diverse centrifugaal gietmachines zijn we in staat bussen in het bereik van Ø 200 t/m Ø 1250 mm, met een maximum gietgewicht van 2,5 ton, snel en goed te produceren. Ons eigen laboratorium, waar chemische analyses, hardheidsmetingen, dye-penetrant tests en druktests worden uitgevoerd, ondersteunen en controleren de productie en garanderen topkwaliteit. Maatmetaal is een DNV-approved gieterij, iets waar we trots op zijn. 

Bussen- en ringenfabricage

De ruw gegoten bussen worden op elke gewenste maat voorgedraaid op onze conventionele en cnc-gestuurde draai- en carrouselbanken. Daarnaast beschikken wij over een cnc-gestuurde geïntegreerde draai/zaagbank met een draai/zaag capaciteit tot Ø 1200 mm. Zo worden in één opspanning ringen uit- en inwendig voorgedraaid en d.m.v. een cirkelzaag afgekort met een ongekende nauwkeurigheid.

Zagen

Naast deze hypermoderne manier van ringen zagen, beschikt Maatmetaal over diverse lintzaagmachines voor het afkorten van bussen en het zagen van schijven.

Brons

Ontdek de mogelijkheden!

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!